Butleract 'Stoombutler JF-09'

Hij lijkt een fantasievolle creatie uit één van de boeken van Jules Verne; Stoombutler JF-09. Een nostalgisch uitgevoerde mens-machine die zich voortbeweegt door middel van stoomtechnologie en bestuurd wordt door zijn eigen butler-machinist.

Terwijl het geluid te horen is van een stoommachine en een nagalmende stoomfluit voert deze butlerautomaat nauwgezet zijn taak uit. Regelmatig worden de meters gecheckt en wordt hij van verse olie en kolen voorzien. Al stoom spuwend vermaakt hij het publiek met kleine stijlvolle gimmicks en een verrassende butlerservice.

Stoomkleppen…, manometers…gloeiende radiobuizen…en twee butlers die zo uit een tijdmachine lijken gestapt. Al met al een spectaculaire verschijning als mobiele steampunk act of entree-act op een bedrijfsevenement , maar ook als beursact of als straattheater act op festivals.

De stoombutler...at your service.

 

Info

Butleract 'Stoombutler JF-09' kan ingezet worden als:

* Ontvangstact;  een stijlvol, subtiel komisch onthaal met o.a. de mogelijkheid gasten te verwijzen en andere dienstverlenende taken te verrichten.

* Mobiele act tijdens een evenement; entertainment act die zich tussen het publiek beweegt waarbij  met allerlei kleine butler gimmicks steeds weer even een glimlach opgewekt wordt.

* Kerstact; zowel de steampunkkar als de butlergimmicks zijn helemaal aangepast aan Kerst.

* Beursact; als eyecatcher in een stand, als intermediair tussen beursbezoekers en de standhouder, voor het ondersteunen van een actie, etc. Voor meer info klik hier

* Openingsact / officiële handeling;   voor een speciaal op maat gemaakt officieel moment  klik hier

Making of...

Onderscheidend als theateract is deze stoombutler  door de toepassing van een bijzondere techniek bij de ontwikkeling van het masker. Hierbij is gebruik gemaakt van uiterst flexibele siliconen, die het masker een surrealistische uitstraling geven. Deze techniek is geadopteerd uit de filmindustrie en is internationaal slechts sporadisch toegepast in theateracts. Daarnaast zijn alle stoomelementen met de hand vervaardigd.