'Het kleinste orgeltje ter wereld'

Onder luid gekrijs van een aap komt draaiorgelmuziek naderbij. Komt dat zien, komt dat horen…HET KLEINSTE ORGELTJE TER WERELD...!

Het kleinste draaiorgeltje ter wereld is een straatanimatie en een curiositeit die op nostalgische kermissen niet zou hebben misstaan. Het minuscule orgeltje is nog geen twee centimeter groot en draait echt! Het welbekende draaiorgelaapje heeft daarentegen geheel tegenovergestelde proporties. En hoewel aap Benjamin het mansen met zijn centenbakje helemaal onder de knie heeft, richt hij zich regelmatig liever op andere zaken. Zodra hij door het publiek wordt afgeleidt, maakt hij met zijn apenstreken dankbaar van de aandacht gebruik. De opvallend uitziende orgelvrouw verplaatst haar kar met Benjamin en het piepkleine orgeltje door het festivalgebied en probeert hem nog enigszins onder controle te houden…

Walking act 'Het kleinste draaiorgeltje ter wereld'; een ludieke mobiele straattheateract voor festivals en andere buitenevenementen!

 

Aap of acteur… Hollywoods specialisten op het gebied van special effects ontwikkelden de meest geavanceerde aap creaties voor de Amerikaanse filmindustrie. Een Nederlands special effect team is met deze know how de uitdaging aangegaan  een aap te bouwen die de werkelijkheid heel dicht nadert.  Met name door de verfijnde gezichtsmechanieken, verlengde bewegende armen, speciaal ontwikkelde lenzen en een nagenoeg levensechte huid is de verwarring compleet. En het publiek speculeert vaak nog lang; was hij nu echt of niet?…

info

Praktische informatie

* Kleedruimte is noodzakelijk, bij voorkeur met wasgelegenheid.

* Door de fysieke intensiteit van de act in combinatie met de de specifieke kenmerken van de apenuitrusting kan deze bij zeer hoge temperaturen niet gespeeld  worden. In overleg met de organisatie zal Jonas & Friends in dat geval met een vervangende festivalact optreden. Regen daarentegen is minder een bezwaar. 

* Normaliter spelen we binnen een tijdsbestek van vier uur,  3 sets. I.v.m. de lange opbouwtijd van aap Benjamin spelen we weliswaar binnen dezelfde tijdsduur, 2 langere sets van 70 min.