Act met Vip en mini-Harley

Wanneer een spreker degene aan wil kondigen die de officiële handeling zal verrichten (de eerste steen leggen, het kado overhandigen, …) blijkt er een probleem. Deze belangrijke persoon (eventueel met zich mee dragend de gouden sleutel, , het kado…etc.) is vast komen zitten in het verkeer. De spreker laat het publiek weten door deze situatie op dit belangrijke moment in verlegenheid te zijn gebracht, maar dat er alles aan gedaan zal worden de persoon in kwestie zo snel mogelijk ter plaatse te krijgen.

Dan klinkt er door de ruimte plotseling opzwellend sirene-geluid overgaand in ‘slapstickachtige’ muziek. Er komt een agent van de verkeerspolitie met de gestrande persoon binnengereden. Grote hilariteit bij het publiek, want het blijkt altijd weer een kolderiek gezicht; een VIP in een veel te kleine zijspan!

Na deze enerverende rit en deze komische entree kunnen op het podium de nodige woorden gesproken worden en kan de officiële handeling alsnog plaatsvinden…

info

Praktische informatie

Deze openingsact met de motoragent op z’n mini-motor is een relatief voordelige en eenvoudig in te zetten productie, omdat het geen inzet vraagt van special effects als vuurwerk, laser etc.

  • Indien deze productie zich in een zaal afspeelt, dienen de toegangsdeuren breed genoeg te zijn (ongeveer 1.50 m) voor de entree van de mini-motor met zijspan. Anders dient er een oplossing gezocht te worden met bijvoorbeeld kamerschermen.
  • Aanwezigheid van een geluidsinstallatie met geluidstechnicus voldoet.
  • Voor kleinere groepen kan tegen een bescheiden tarief bij Jonas & Friends een geluidsinstallatie ingehuurd worden.