Officiële handeling door een stadsomroeper te paard

Een stadsomroeper uit vervlogen tijden maakt zijn entree op z'n nostalgische paardmobiel. Aangekomen op de plaats van handeling rolt hij zijn perkamente rol uit en draagt al declamerend voor wat de reden is voor zijn komst. Afhankelijk van de aanleiding kan zijn komst diverse vervolgen krijgen. Met een historisch kanon kan er een feestelijke opening plaatsvinden of kan hij in de functie van een koerier op bijzondere wijze een pakket bezorgen. Optioneel kan de officiële handeling aangevuld worden met een champagne- special.

Historisch kanon

Dit is een productie die bijvoorbeeld geschikt is wanneer een gebouw officieel geopend wordt. De stadsomroeper zorgt hierbij al declamerend voor een passende introductie en begeleiding van de opening of officiële handeling.De VIP wordt uitgenodigd het kanon te ontsteken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een confettikanon. Bijvoorbeeld voor het geven van een startschot voor een nieuwe campagne of anderszins. 

Tip! : Na het kanonschot kan er een feestelijke champagne toost uitgebracht worden...

Koerier te paard

Wanneer er bij een bijzondere gelegenheid iets bezorgd moet worden kan dat geregeld worden door een bijzonder koeriersbedrijf. Met alle stijl en cachet van vervlogen tijden. Een koerier te paard maakt onder luid hoorngeschal zijn entree. Na het parkeren van zijn paard rolt hij zijn perkamenten rol uit en draagt al declamerend een tekst voor. Daaruit blijkt de aanleiding van zijn komst en wat hij komt bezorgen. Het pakket(je) wordt bijvoorbeeld overhandigd aan één van de sprekers. Het ondertekenen van convenanten of het uitpakken van een cadeau of… kan beginnen.

 

Champagnespecial ( optioneel)

Dit officiële moment kan eventueel aangevuld worden met een sabreur. In dat geval introduceert de koerier een sabreur voor een bijzonder champagnemoment. De sabreur zal een korte uitleg geven over het ontstaan en de historie van de Confrèrie du Sabre d’Or. Daarna zal hij een demonstratie geven waarbij een fles champagne met het symbolische gouden zwaard wordt 'onthoofd'. Vervolgens zijn de genodigden aan de beurt. Een aantal van hen komt in aanmerking zelf te sabreren en worden bij goed gevolg ceremonieel geridderd door de Confrère!

Er kan getoost worden!

info

Praktische informatie

  • Daar waar gebruik gemaakt wordt van special effects wordt samengewerkt met erkende toeleveranciers die bekend zijn met de inhoud van de productie.
  • Voor het gebruik van een confettikanon is geen vergunning vereist. De kleuren van de confetti zijn naar wens aan te passen. 
  • In sommige situaties is er een geluidsinstallatie met een geluidstechnicus nodig.