Officiële handeling met nostalgische stoombutler

'Stoombutler JF-09' kan ingezet worden voor allerlei momenten met een officieel tintje: het  in gebruik nemen van een nieuwe machine, het aanbieden van een cadeau bij een jubileumviering, het verrichten van een openingshandeling etc,etc.

De handeling zou als volgt kunnen verlopen:

Door de ruimte klinkt het geluid van een ouderwets bioscoopjournaal. Jonas & Friends verzorgt hiervoor een op maat gemaakte geluidsopname. Een klassieke omroepstem, zoals we die kennen uit de Polygoon-journaals en van de vroegere radiozenders, verkondigt wat er zich af gaat spelen op het podium. Dit moment zou ondersteund kunnen worden door het projecteren van oude foto’s of filmbeelden van de situatie zoals die vroeger in het bedrijf was.

Terwijl de geluidsband klinkt wordt de stoombutler door een tweede butler opgereden op een nostalgisch vormgegeven kar. De aan de kar bevestigde staalkabels zorgen dat de nog niet werkende, tot dan toe levenloze butler, in evenwicht gehouden wordt. De stoombutler heeft het cadeau of het voorwerp waarmee de handeling verricht zal worden al bij zich. Vervolgens ontkoppelt de ‘butlermachinist’ de staalkabels, zet de machinehendel om en neemt de nostalgische afstandsbediening ter hand. Terwijl hij stoom uitbraakt en stoomgeluiden voortbrengt stapt de stoombutler van de kar en komt in beweging. De handeling kan verricht gaan worden…!

Naast bovenstaand voorbeeld zijn er nog vele varianten denkbaar voor momenten die speciale aandacht behoeven. Bij een officieel moment denken we graag met u mee.

info

Praktische informatie

 

  • Er dient een geluidsinstallatie met een geluidstechnicus aanwezig te zijn.
  • Voor kleinere zalen kan tegen een bescheiden tarief bij Jonas & Friends een geluidsinstallatie gehuurd worden.